Home » , , » The Kew Property 3 By Vibe Style Group

The Kew Property 3 By Vibe Style Group


kh The Kew Property 3 By Vibe Style Group dream home building

The clients came to Australian architecture firm Vibe Design and style Group‘s office with the intention of moving into property development. Frequent ground was that they have been focused on presenting projects with high design content supporting a distinct visual approach.


In the early style phase the architcts had been hunting to produce an open, much more interactive street presence which led to a very different design response.


The actual front façade was inspired by the study of 60s and early 70s stereo cabinets with the slatted timber reflecting the slotted speaker components, in this case they accommodate the covered entry and private en suite window. The residence sits lightly balanced on angled steel posts again reminiscent of the stereo cabinet legs, which affords the residence the appearance of floating out across the land.


The project sits nicely in its treed environs, Silvertop Ash was selected as the cladding due to the fact its eventual grey colour will blend completely and afford a sense of belonging in the treed backdrop.


Silvertop Ash timber has a special ability to assimilate into the surrounds, supplying a really various visual impact. To the North the timber is nonetheless evident but only on the third storey – as from this vantage point we wanted the upper level to appear as a tree property. ExoTec Façade Panel Technique was the other principal material employed because it delivers a refreshing contrast to the timber.


The reduce out element of the living location window directs the line of sight down to the pool, BBQ location and backyard space – safeguarding privacy.


The interior starts with a flat veneer wall on approach. It is intention is to produce the feeling of being at the base of a large tree.


Practically, it homes the cloak, powder space, cellar and on into the integrated kitchen. It is all achieved with hidden doors that, when opened, offer an unexpected surprise. This residence is open but private and the timber feature wall of the interior invites a journey of discovery. The cantilevered box on the street facade internally houses the day bed and library which interacts with the study space. The study has a glass splash back wall selected for it is potential to reflect the outer landscape.


A dumbwaiter is integrated which travels up from the garage into the scullery that resides behind one particular of the 4 integrated doors in the kitchen region. The classic Calcutta Marble has been utilised in the bathrooms, while the kitchen has Caesar stone bench tops and a preparation cube at the finish of the principal island bench.



Popular Posts

Blog Archive

Powered by Blogger.