Home » , » Wedge Home By SOUP Architects

Wedge Home By SOUP Architects


By Magaly • 57 mins ago


Wedge Residence is a private modern residence created by SOUP Architects.


It is positioned in Surrey, England, and was completed in 2013.



wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2


wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2
wedge house Wedge Home By SOUP Architects interior design 2

Wedge Home by SOUP Architects:


“We were approached by customers hunting to unlock the potential of a backland website set in the rear half of an current suburban garden in Surrey. Their brief was to develop a modern house for 3 generations of their family.


The design and style uses the irregular shape of the current garden to tuck the proposed house into an unassuming triangular pocket to the side of the garden that maintains long views from the principal home. The proposed house is orientated to minimise overlooking to/from an apartment improvement to the East and maximizes afternoon and evening sun by getting orientated West.


Our client’s ambition to have a relaxed, informal series of living spaces work well with the asymmetric volumes developed. The powerful physical connection to the garden aims to extend the calm modernism of the internal spaces out to the garden backdrop.


A extremely insulated constructing fabric with each other with an integrated Heat Recovery Ventilation System guarantees the demand for internal space heating is kept to a minimum. Solar water panels provide most of the hot water demand and a totally integrated rain-water harvester contributes to cold water provide.


The palette of external supplies of vertical batten Western Red Cedar and dark grey smooth render subtly blends the house into its surrounding environment. Internally the use of a dark American Walnut, polished concrete, complimented by an off-white wall finish and deep slate grey finish to bathroom places offers the project a warm material richness.”


Pictures by: Andy Matthews


TAGS: England, SOUP Architects, Surrey, UK, Wood Walls


CATEGORIES: Art, Decorative Accessory, Dining Space, Fireplace, Furnishings, Home, Interior Style, Kitchen, Landscaping, Living Area, Staircase, Wall Decor


Click any photo to see a larger image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the articles


p Wedge Home By SOUP Architects interior design 2

Popular Posts

Blog Archive

Powered by Blogger.